• NEBANNER

O le tele o mea tau vailaʻau "faʻaitiitia le pa'ū" tau na tipi i le afa, ma pa'ū le lalolagi i se "oka le lava".E mafai lava ona laveaʻiina le maketi vailaʻau?

 

Talu ai nei, na maua ai e le pisinisi o le titanium dioxide i totonu o le atunu'u le taamilosaga lona fa o si'itaga tau fa'atasi i le tausaga.Ae ui i lea, ona o le le faʻaaogaina o fanua faʻatau i lalo ma isi pisinisi ma le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le manaʻoga, o le tau o le titanium dioxide na paʻu pea i le sili atu i le 20% faʻatusatusa i le tau o le 20,000 yuan i le tone i le amataga o le tausaga.O le maualuga na pa'ū e tusa ma le 30%.

 

1. O le tau o le sili atu ma le 60 ituaiga o vailaʻau na pa'ū, ma o le filifili uma o pisinisi faʻapipiʻi "paʻu"

 

O le vaʻavaʻai atu i le maketi vailaʻau i le 2022, e mafai ona faʻamatalaina o le faʻatafunaina, ma o le faʻasalalauina o tau faʻateleina tusi e leʻi suia ai le tulaga mataʻutia o poloaiga vaivai ma leiloa le lagolago i le maketi vailaʻau.

Pe a faatusatusa i upusii i le amataga o le 2022, o tau o le sili atu ma le 60 oloa vailaau ua pa'ū, faatasi ai ma le tau o le BDO ua paʻu i le 64.25%, o le tau o le DMF ma le propylene glycol ua paʻu i le sili atu i le 50%, ma le Tone tau o spandex, TGIC, PA66 ma isi oloa ua pa'ū e sili atu i le 10,000 yuan.

E le gata i lea, i totonu o le filifili alamanuia coatings, solvents upstream, additives, pigments ma fillers, mea e fai ata tifaga ma isi mea mataʻutia filifili alamanuia ua oʻo foi i le faʻaitiitia o tau.

I tulaga o solvents organic, o le tau opropylene glycolpa'ū i le 8,150 yuan/ton, o se pa'ū e sili atu i le 50%.O le tau o le dimethyl carbonate na pa'ū i le 3,150 yuan/ton, o se pa'ū o le 35%.O tau tone o le ethylene glycol butyl ether, propylene glycol methyl ether, butanone, ethyl acetate, ma le butyl acetate na pau uma i le sili atu i le 1,000 yuan, pe tusa ma le 20%.

O le tau o le resin epoxy vai i le filifili alamanuia resin pa'ū i le 9,000 yuan / tone, poʻo le 34.75%;o le tau o le resin epoxy malo pa'ū i le 7,000 yuan/ton, poʻo le 31.11%;o le tau o le epichlorohydrin na pa'ū i le 7,800 yuan/ton, poʻo le 48.60%;O le tau o le bisphenol A na pa'ū i le 6,050 yuan/ton, o le pa'ū o le 33.43%;o le tau o polyester resin i totonu o le pito i luga o paʻu paʻu paʻu i le 2,800 yuan / tone, o se pa'ū o le 21.88%;o le tau o fafo polyester resin pa'u i le 1,800 yuan/ton, o se mataua o le 13.04%;fou O le tau o le pentylene glycol na pa'ū i le 5,700 yuan/ton, o se pa'ū o le 38%.

O le tau o le acrylic acid i le filifili alamanuia emulsion pa'u i le 5,400 yuan/ton, o se mataua o 45.38%;o le tau o le butyl acrylate na pa'ū i le 3,225 yuan/ton, o se pa'ū o le 27.33%;o le tau o le MMA na pa'ū i le 1,500 yuan/ton, o le pa'ū o le 12.55%.

I tulaga o pigments, o le tau o le titanium dioxide na pa'ū i le 4,833 yuan / tone, o le pa'ū o le 23.31%;o le tau o faʻaopoopoga TGIC na paʻu i le 22,000 yuan / tone, poʻo se pa'ū o le 44%.

 1

 

Pe a faʻatusatusa i le 2021, ina ua faʻateleina tupe maua e le alamanuia faʻapipiʻi ae leʻi faʻateleina tupe mama, ma faʻateleina tupe a kamupani mataʻutia, o le tulaga maketi i le 2022 e sili atu nai lo mafaufauga o tagata uma.O nisi tagata o loo tauivi malosi, o nisi e filifili e pepelo, ma o nisi e filifili e tuu… … Tusa lava po o le a le filifiliga e te faia, o le a le faanoanoa le maketi i tagata uma e pulea le kamupani.

 

I le taimi nei, o le maketi pito i lalo o loʻo fuafua ai le fesuiaiga o tau.I le amataga o le tausaga, o le tele o pisinisi na tapunia galuega ma le gaosiga, o le ogatotonu o tausaga o felauaiga tapunia na faigata ai ona faʻatau ma faʻatau atu, ma i le faaiuga o le tausaga, o le "Golden September ma Silver October" na misia tofiga.O le tele o fale gaosi oloa i lalo ifo na malolo mo le 100 aso, tapunia mo le afa tausaga, tapunia, ma gau.Resins, emulsions, titanium dioxide, pigments and fillers, solvent aids ma isi oloa i totonu o fale gaosi oloa na feagai ma se pa'ū tele i poloaiga ma sa tatau ona tipiina tau e faoa ai le maketi.

 

2. Le toe iai se vaaiga?E tele ituaiga mea mata na pauu!Tau lava o se tafaoga!

 

Mai le vaʻaiga o le maketi vailaʻau atoa, 2022 e mafai ona faʻapea e naʻo le ola.O le siʻitia i le 2021 ma le le fiafia i le 2022 o le a faigata ona faʻaauau e aunoa ma ni nai "fualaʻau faʻaola fatu"!

E tusa ai ma le mataʻituina o faʻamaumauga a Guanghua, mai ia Ianuari ia Novema 15, 2022, i totonu o le 67 vailaʻau mataʻituina, 38 ua vaʻaia le paʻu o tau, e tusa ma le 56.72%.Faatasi ai ma i latou, e tusa ma le 13 ituaiga o vailaʻau ua paʻu i le sili atu i le 30%, ma e tele oloa lauiloa e pei o le acetic acid, sulfuric acid, epoxy resin, ma le bisphenol A.

A fua atu i le tulaga o le maketi, o le maketi o vailaʻau uma e moni lava e faʻaletonu, lea e le mafai ona tuʻueseese mai le tamaoaiga o le lalolagi i lenei tausaga.Ave le BDO, lea na matua lavea i le tausaga talu ai, mo se faʻataʻitaʻiga.I le taimi nei, o le BDO's downstream spandex transfer adjustment cycle ua lavea i tau ma manaoga.E manino le fa'aputuina o le alamanuia.E le gata i lea, o le gaosiga o le BDO i totonu o le atunuʻu o loʻo fausiaina e oʻo atu i le 20 miliona tone.O le atugaluga o le "so'osaoa" e sosolo vave.Ua pa'ū le BDO i le 17,000 yuan/ton i lenei tausaga.

Mai le va'aiga o mana'oga, na toe fa'aititia e le OPEC lana fa'ata'ita'iga ole suau'u mo le lalolagi ia Novema.O loʻo faʻamoemoe o le a siʻitia le manaʻoga o le suauʻu i le lalolagi i le 2.55 miliona paelo i le aso i le 2022, lea e 100,000 paelo i le aso e maualalo ifo nai lo le tala muamua.Ole OPEC muamua lea talu mai Aperila o le tausaga nei.O le suauʻu manaʻoga mo le 2022 ua faʻalima faʻaititia.

 

 2

 

3. I le taimi nei, o loo paʻuʻū faatasi le lalolagi i se “lē lava o meafaitino”

 

▶ Iunaite Setete: Ua faatupulaia le taufaamataʻu o se paʻu i lalo a o faʻatupuina e le US gaosiga lona faʻatupulaia sili ona vaivai talu mai le 2020 ia Oketopa aʻo paʻu poloaiga ma pa'ū tau mo le taimi muamua i le silia ma le lua tausaga.

▶Korea i Saute: O le faʻailoga a le pule faʻatau oloa a Korea i Saute na pa'ū i le 47.6 ia Aukuso mai le 49.8 ia Iulai ina ua maeʻa fetuunaiga o vaitau, i lalo ole laina 50 mo le masina lona lua ma le tulaga maualalo talu mai Iulai 2020.Faatasi ai ma i latou, o oloa ma poloaiga fou na faʻaalia ai le sili ona paʻu talu mai Iuni 2020, aʻo faʻatonuga faʻatau atu i fafo na faʻaalia ai le sili ona paʻu talu mai Iulai 2020.

▶ Malo Tele: Na aafia i mea e pei o le paʻu o le manaʻoga i atunuu i fafo, o le maualuga o tau o felauaiga, ma le umi o taimi e tiliva ai, na paʻu ai le gaosiga o gaosiga a Peretania mo le tolu masina sosoo, ma na paʻu poloaiga mo le masina lona fa.

▶Asia i Sautesasae: Ua faaitiitia manaoga o Europa ma Amerika, ma ua faalēaogāina le tele o oka o meaafale i Asia i Sautesasae.O se suʻesuʻega o atinaʻe e 52 na faia e se faʻalapotopotoga i Vietnam na faʻaalia ai e tusa ma le 47 (90.38%) o pisinisi a le au paia na ioeina le faʻaitiitia o poloaiga e auina atu i fafo i maketi tetele, ma e na o le 5 pisinisi na faʻateleina poloaiga i le 10% i le 30%.

 

 

 

4. Faigata!O fa'asaoina pea le 'a'ai vaila'au?

 

Faatasi ai ma se maketi leaga, o le tele o tagata faigaluega vailaʻau e le mafai ona taofia le mafaufau: O afea e mafai ai ona latou toe faʻafouina?E fa'alagolago tele i mea nei:

1) O le faʻalavelave Rusia-Iukureini e ono faʻaauau pea ona faʻaleagaina?I le avea ai ma se atunu'u tele suau'u, o le isi gaioiga a Rusia e ono suia atoa ai le laufanua malosi i Europa.

2) E i ai se faasologa o gaioiga i le lalolagi e faʻasaʻo ai fuafuaga faʻaosofia le tamaoaiga e pei o atinaʻe?

3) E iai nisi faiga fa'atatau mo faiga fa'alotoifale ile fa'ama'i?Talu ai nei, ua faalēaogāina ai e le Matagaluega o Aganuu ma Tagata Tafafao Maimoa le pulega soofaatasi o femalagaiga a itumalo ma nofoaga lamatia.O se fa'ailoga lelei lea.O le si'itia ma le pa'u o le alamanuia kemikolo e iai se vaega e feso'ota'i atu i le fa'atupulaia o le tamaoaiga po'o le fa'aletonu.A faʻaleleia le siosiomaga lautele, e mafai ona tuʻuina atu manaoga faʻamau i luga o se fua tele.

4) E iai se isi fa'amatalaga lelei o faiga fa'avae tau tamaoaiga mo le mana'oga?

 

5. Ua fa'aititia le pa'u ona o le "tau mautu ma le maketi mautu" o le tapunia o le tausiga

 

I le faʻaopoopoga i le BDO, PTA, polypropylene, ethylene glycol, polyester ma isi pisinisi faʻatau pisinisi na faʻasalalau le tapunia mo le tausiga.

▶ Phenol ketone: O le 480000 t/a phenol ketone unit o Changchun Chemical (Jiangsu) ua tapunia mo le tausiga, ma ua faamoemoe e toe amata i le ogatotonu o Novema.O lo'o tulitatao fa'amatalaga.

▶ Caprolactam: o le caprolactam caprolactam o Shanxi Lubao o le 100000 tons / tausaga, ma le caprolactam plant ua tapunia mo le tausiga talu mai Novema 10. Lanhua Kechuang o loʻo i ai le malosi o le 140000 tone o caprolactam, lea o le a taofia mo le tausiga mai Oketopa 29, ma o le tausiga o loʻo fuafua e ave pe a ma le 40 aso.

▶ Aniline: Shandong Haihua 50000 t/a laau aniline na tapunia mo le tausiga, ma e le o mautinoa le taimi e toe amata ai.

▶ Bisphenol A: Nantong Xingchen 150000 t/a bisphenol Ua tapunia le fale mo le tausiga, ma o le tausiga e faamoemoe e tasi le vaiaso.O le tapunia ma le tausiga o le 150000 t/a bisphenol O se laau a South Asia Plastics Industry (Ningbo) Co., Ltd. e faamoemoe e 1 masina.

▶ Cis polybutadiene rubber: Shengyu Chemical's 80000 t/a nickel series cis polybutadiene rubber plant e lua laina, ma o le laina muamua o le a tapunia mo le tausiga mai ia Aokuso 8. Tapuni ma le tausiga o Yantai Haopu Gaoshun polybutadiene rubber plant.

▶ PTA: O le 3.75 miliona tone PTA iunite a Yisheng Dahua na alu ese ma tulaueleele i le 50% i le aoauli o le aso 31 ona o faʻafitauli o meafaigaluega, ma le tausiga o le 350000 tone PTA iunite i Sasaʻe Saina na tolopoina i le faaiuga o lenei vaiaso , fa'atasi ai ma se fa'amoemoe pupuu e tapunia mo le 7 aso.

 ▶ Polypropylene: 100000 tone iunite o Zhongyuan Petrochemical, 450000 tone iunite o taugata Xinjiang, 80000 tone iunite o Lianhong Xinke, 160000 tone iunite o Qinghai Sate Leki, 300000 tone iunite o Tianjin Bohai0 iunite Kemimi000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 o Tianjin Petrochemical, ma 35000 + 350000 tone iunite o Haiguo Longyou o loʻo tapunia nei.

 

E tusa ai ma faʻamaumauga e leʻi atoatoa, o le faʻaogaina o le fiva vailaʻau, vailaʻau vailaʻau, uʻamea, paʻu ma isi pisinisi ua faʻaalia ai faʻailoga o le paʻu tele, ma falegaosimea tetele ua taofi mo le tausiga poʻo le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o oloa maketi.Ioe, o lo'o tumau pea le va'ai pe fa'apefea le lelei o le tausiga o le tapuni o lo'o i ai nei.

 

 3

 

O le mea e lelei ai, ona o le tatalaina o le 20 faiga faʻavae mo le puipuia o faʻamaʻi, ua aliali mai le vaveao o le faʻamaʻi, ma ua faʻaititia le paʻu o vailaʻau.E tusa ai ma faʻamaumauga a Zhuochuang Faʻamatalaga, 19 oloa na tulaʻi mai ia Novema 15, faʻamauina mo le 17.27%;60 oloa sa mautu, e tusa ma le 54.55%;31 oloa faʻaititia, faʻamauina mo le 28.18%.

 

O le a toe suia le maketi vailaʻau ma tulaʻi mai i le faaiuga o le tausaga?

 

JinDun Chemicalo loʻo i ai le gaosiga o OEM i Jiangsu, Anhui ma isi nofoaga na galulue faʻatasi mo le tele o tausaga, ma tuʻuina atu le lagolago sili atu mo le gaosiga faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa.JinDun Chemical faʻamalosi i le fatuina o se 'au ma miti, faia oloa ma le mamalu, faʻaeteete, malosi, ma alu uma e avea ma paaga faʻalagolago ma uo a tagata faʻatau!Taumafai e faimea fou kemikoloaumai se lumanai manuia i le lalolagi!


Taimi meli: Tes-12-2022