• NEBANNER

O ituaiga eseese o polypropylene, o le tupe mama e toetoe lava 3 taimi, faʻafefea ona sailia le atinaʻe i lalo o le voluma?

 

E foliga mai o loʻo i ai se maliega sili atu ma le faʻaletonu i totonu o le alamanuia i le "in-roll polypropylene," ma o le faʻaleleia o le faʻafefiloi o oloa polypropylene o loʻo faʻavavevave faalilolilo.O le propane o le puna lea, ma ua le o toe faamalieina kamupani i oloa homopolymer.

A o tusi ata, fiber, homopolymer injection molding ma BOPP film o loʻo avea pea ma faʻavae faavae o oloa polypropylene, o loʻo i ai le tele ma le tele o kamupani o loʻo aʻafia i aafiaga copolymer, paipa, manino, terpolymer ma oloa foam.I le faaopoopo atu i le galue i luga o le fausaga o oloa, o le auina atu i fafo o oloa polypropylene ua amataina foi i se vaitau fou, faatasi ai ma le tele o oloa auina atu i fafo e sili atu i le 1 miliona tone mo le taimi muamua i le 2021.

I le taimi nei, o le maketi i totonu o le atunuʻu o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻalagolago i fafo i luga o mea faʻapitoa polypropylene maualuga, e aofia ai vaega autu e lua.O le tasi o togi maualuga o ituaiga tele, e pei o le polypropylene maualuga (HCPP), polypropylene maualuga (HSPP) ma le polypropylene malosi maualuga (HMSPP).O le isi vaega o ituaiga faʻapitoa o oloa polypropylene, e pei o oloa polypropylene ultra-low ash, metallocene polypropylene oloa, ma isi.

158685849640260200

 

1. HCPP: o oloa kopi e fa'alagolago tele i oloa fa'aulufale mai, ma o oloa i totonu o le atunu'u e tele lava ina fa'amomopolymerized.

High crystallinity polypropylene (HCPP) e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: copolymerization ma homopolymerization.Faatasi ai ma i latou, o oloa copolymer e masani ona faʻaaogaina i vaega pito i lalo e pei o taavale ma mea faigaluega a le fale, ae o oloa homopolymer e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai.I le 2019, o le faʻaaogaina o le HCPP i le maketi Saina e tusa ma le 500,000 tone.O fale ta'avale ma atigi pusa o lo'o sili ona tele fa'aoga i lalo ole HCPP, fa'atasi ai ma le fa'aaogaina e tusa ma le 70% o le aofa'i o taumafa.

O Saina sa iai muamua le malosi o le gaosiga o le HCPP, ae o loʻo i ai pea le va o oloa mai fafo pe a faʻaaogaina i taavale afi ma isi talosaga.O le HCPP copolymer Saina e fa'alagolago tele i sapalai mai fafo, ma o oloa mai fafo e tusa ma le 90% o le aofa'i atoa.O le aufaipisinisi autu o SK, Borouge, LyondellBasell, Zhongsha Tianjin, Hanwha TOTAL, ma isi.

 

Auala lona lua: faalautele oloa auina atu i fafo

I le 2021, o Saina polypropylene auina atu i fafo o le 1.3911 miliona tone, i luga 227.24% i lea tausaga ma lea tausaga, aemaise i Sautesasae Asia.1 kuata o le 2022, na aʻafia i le siʻitia o tau, o le tau o le polypropylene mai fafo na sili atu ona maualuga le maualuga, na tatalaina le faamalama o le auina atu i fafo o le polypropylene, o se vaega o le masina faalemasina e fai ai oloa auina atu i fafo.1, Fepuari o oloa auina atu i fafo ua faateleina i lea tausaga ma lea tausaga, Mati auina atu i fafo, e ui lava e itiiti ifo nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai (2021 E ui o le tele o oloa auina atu i fafo ia Mati e leʻi maualuga e pei o le masina lava lea e tasi i le tausaga talu ai (ua utiuti le sapalai o le lalolagi ona o le US malulu i le 2021, ma fa'atupula'ia le fa'atauina atu i totonu o le atunu'u), o lo'o fa'amoemoe e fa'atupula'ia tele mai le tausaga talu ai.

 

Auala lona tolu: fa'atonuga o oloa

Vaʻavaʻai i le tulaga o tupe mama o ituaiga eseese o oloa, i tausaga talu ai nei, o le lelei o le paipa mea o paipa vai vevela tumau lelei, aemaise lava i le faaleleia o fale maketi manaoga tosoina faatosinaga, tupe mama vaega o le tusa ma le 25%, o nisi o pisinisi paipa mea tupe mama e maualuga atu. .Lona lua terpolymer polypropylene ata oloa oloa sili atu, o loo fai ma sui o Yanshan Petrochemical, ae o le manaoga maketi i le taimi nei le mautinoa, o tupe mama oloa e mafai ona 20% -26%, e le aofia ai nisi pisinisi oloa manuia sili atu.

I le 2021, Shanghai SECCO, Maoming Petrochemical, Baofeng Energy, Donghua Energy ma le tele o isi atinaʻe o loʻo faʻamalosia ma faʻatulagaina le gaosiga o mea manino.O tupe mama o mea manino e iloa e atinaʻe e maualuga atu, ma o le tupe mama o oloa e latalata ile 20%.

E le gata i lea, o mea e faʻafefeteina aʻafiaga faʻafefeteina maualuga, maualuga maualuga ma polypropylene tioata maualuga, palasitika faʻapipiʻi copolymer faʻafuaseʻi, palasitika tui puipui manifinifi ma mea faʻapitoa thermoforming e mafai ona oʻo atu i le 15% pe sili atu foi tupe mama.

I tausaga talu ai nei, o le atinaʻeina maualuga o le polypropylene faʻatonuga, metallocene polypropylene, maualuga faʻafefete malosi polypropylene, polypropylene mea faʻapitoa e le susu, polypropylene tioata maualuga maualuga, "tolu maualuga lua maualalo" polypropylene, ma isi.

O paipa vai vevela e masani lava o oloa sili ona aoga i le polypropylene alamanuia, ae o le maualuga pito maualuga o paipa vai vevela e sili atu ona aoga, ae faʻatapulaʻaina e tekinolosi gaosiga.O le gaosiga i totonu o le atunu'u o oloa polypropylene maualuga e fa'atapula'aina e ala i mea fa'atekonolosi.Tekinolosi ua mafua ai le le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga, lea ua avea ma mea taua e aʻafia ai le manuia o le gaosiga o le polypropylene.

Mo oloa faʻasalalau e pei o mea faʻapipiʻi masani ma mea faʻafefete maualalo, o tupe mama o oloa e tusa ma le 10-12%.O meafaitino ua liusuavai maualuga ua tele lava ina toe foi i le tulaga masani i tulaga o laina gaosiga i le 2021.

I le faʻaopopoga i mea faʻatekonolosi, o suiga i le faʻaaogaina o maketi e manaʻomia ai foʻi le gauai atili.I tausaga talu ai nei, o le suiga ma le toe faia o le faʻamaʻi ua aumaia ai le tele o suiga i le amio faʻatau maketi, ma e manaʻomia e le au faʻatau le faʻamautuina o le pulea maaleale o manaoga o tagata faatau ma le atinaʻeina malosi o auala maketi.

 

Auala 4: Fa'atasia le R&D ma le gaosiga ma tagata fa'atau i lalo

Sinopec, PetroChina, Wanhua Chemical ma isi pisinisi taʻutaʻua taʻutaʻua ua faʻavaeina le faiga o le galulue faʻatasi ma tagata faʻatau i lalo e atiaʻe oloa fou polyolefin.E tusa ai ma manaʻoga a tagata faʻatau, latou te faʻaleleia le faʻasologa o oloa ma faʻateleina le mautu o le lelei o oloa e faʻateleina ai le pipii o tagata faʻatau ma maua ai tupe mama lelei.

O nisi o pisinisi tumaoti o loʻo taumafai e tatala le faʻataʻitaʻiga uma o le filifili o alamanuia o luga ma lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo fausia e Zhongjing Petrochemical se faʻataʻitaʻiga uma o filifili alamanuia mai propane, propylene, polypropylene ma polypropylene film.

 

2、 HSPP: o lo'o fa'asili atu oloa fa'afefeteina o tamatama'i lima maualalo ma feololo, fa'afefete tamatamai lima e sili atu nai lo le 30 oloa e fa'alagolago atoatoa i oloa mai fafo.

O le HSPP o loʻo faʻamatalaina faʻapitoa mai le vaʻaiga o le malosi o le aʻafiaga, lea e faʻaleleia ai le faigata o mea faʻaleleia ma fesoasoani i le kamupani faʻaleleia mea e faʻaitiitia ai le utaina o le tino palasitika, ma faʻafaigofie ai le faʻatulagaina.

I le 2019, o le maketi a Saina o le a faʻaaogaina le tusa ma le 350,000 tone o le HSPP, lea e masani ona faʻaaogaina i lalo o vaega e pei o taʻavale, meataalo ma meafale.Faatasi ai ma i latou, o taavale e sili ona tele i lalo ifo o le taumafa, e sili atu i le 50%.O meataalo o le lona lua pito sili ona tele e fa'atau ai, e sili atu i le 30%.O le faʻaaogaina o le HSPP i le vaega o taʻavale i Saina o le a faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i le lumanaʻi ona o manaʻoga o fale gaosi oloa mo mea e agai atu i le mamafa mama ma maualuga le faʻatinoga.

I Saina, o loʻo i ai le tele o faʻatau oloa HSPP, ma o oloa i totonu o le atunuʻu o loʻo nofoia le vaega tele o maketi.O lo'o fa'asili atu le sapalai o oloa maualalo ma feololo, ae o oloa a le HSPP e sili atu i le 30 o lo'o fa'alagolago atoa i oloa mai fafo.Qilu Petrochemical, Formosa Ningbo ma Yanshan Petrochemical ua avea ma kamupani autu oloa gaosi oloa i le maketi Saina.E sili atu i le 10% o oloa HSPP o loʻo tuʻuina atu pea e tagata gaosi oloa mai fafo, e pei o Borouge, Lyondellbasell ma Exxonmobil.

 

3, HMSPP: laʻititi maketi tele ae o loʻo aoga pea

O lo'o iai pea le va i le va o le lelei ma le ta'uleleia o oloa fa'alotoifale a le HMSPP a Saina ma oloa mai fafo.O le maketi Saina mo oloa HMSPP e tele lava ina saunia e Shanghai Petrochemical, Singapore TPC ma Korea i Saute LG Chem.

Ole manaoga ole maketi mo le HMSPP e na'o le 52,000 tone, o le 95% o le fa'aaogaina e mo le polypropylene foaming, ae fa'apea fo'i mo tui o oloa ga'o ma ata tifaga.Ona o le laʻititi o le maketi o le EPP i lalo ma le vaivai o le faʻatauga a le au gaosi EPP, o oloa a le HMSPP o loʻo i totonu o se maketi laʻititi ae o loʻo talia lelei.

 

4、Ultra-low-ash polypropylene: 95% o le maketi Saina e faalagolago i oloa faaulufale mai.

Global ultra-low ash polypropylene e masani lava ona tuʻuina atu e Korea Petrochemical, Scandinavian Chemical, TPC ma Sinopec Zhongyuan Petrochemical, ae o Korea Petrochemical, Scandinavian Chemical ma Singapore TPC e sili atu i le 90% o le aofaʻi atoa o le lalolagi.I le maketi Saina, 95% o le ultra-low ash polypropylene e fa'alagolago i oloa mai fafo.

I le 2019, o le aofaʻi o le 104,000 tone o le ultra-low ash polypropylene na faʻaumatia i le maketi Saina.Ole alamanuia diaphragm maa e sili ona faʻaaogaina, sosoo ai ma le alamanuia ata tifaga capacitor ma le aofaʻi o le faʻaaogaina o le 93%.O diaphragms maa ma ata capacitor o talosaga autu ia mo le polypropylene maualalo lefulefu, o lea e tumau ai a latou tau averesi i le tulaga tutusa ma le tau atoa.O ta'avale, oloa pepe ma mea faigaluega a le fale o ni vaega fa'aopoopo maualuga le tau, ae o le maketi e fai si tapunia, fa'atasi ai ma ni voluma laiti ma faigata le atina'eina o maketi.O le fa'aaogaina o le ultra-low-ash polypropylene e fa'atatau e tupu i luga atu i le 7 pasene i le isi 10 tausaga.

 

5. Faʻafefea ona atiaʻe i lalo o le polypropylene in-roll?

I le vaitaimi o le 2021, o nisi o le gaosiga o polypropylene i Saina na vaʻaia se vaega o gau.O le ulua'i fa'aaliga lea o le le paleni o sapalai ma manaoga o le alamanuia ma le le mafai ona fa'ailoa lelei le si'itia o tau o mea mata.O le tau o oloa polypropylene, e faaopoopo atu i le propylene monomer, catalysts, additives, ma copolymer monomers e eseese tau e mafua ai nisi eseesega i le tau o ituaiga eseese o oloa polypropylene.

Auala muamua: tele-tele

Fa'aleleia fua ua avea ma filifiliga a le tele o pisinisi tumaoti.Donghua Malosiaga loloto faatulagaga Daxie ma Maoming, Zhongjing Petrochemical 1.2 miliona tone / tausaga copolymer polypropylene tuu i totonu o le tausaga, Zhejiang Petrochemical fua polypropylene i le 1.8 miliona tone / tausaga.Baofeng Malosiaga Ningdong faavae ma Erdos faavae tulaga lua fausiaina.O le faʻaitiitia o tau o gaosiga atoatoa e ala i le fua ua avea ma filifiliga muamua mo le tele o kamupani.

Auala lona lua: faalautele oloa auina atu i fafo

I le 2021, o Saina polypropylene auina atu i fafo o le 1.3911 miliona tone, i luga 227.24% i lea tausaga ma lea tausaga, aemaise i Sautesasae Asia.1 kuata o le 2022, na aʻafia i le siʻitia o tau, o le tau o le polypropylene mai fafo na sili atu ona maualuga le maualuga, na tatalaina le faamalama o le auina atu i fafo o le polypropylene, o se vaega o le masina faalemasina e fai ai oloa auina atu i fafo.1, Fepuari o oloa auina atu i fafo ua faateleina i lea tausaga ma lea tausaga, Mati auina atu i fafo, e ui lava e itiiti ifo nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai (2021 E ui o le tele o oloa auina atu i fafo ia Mati e leʻi maualuga e pei o le masina lava lea e tasi i le tausaga talu ai (ua utiuti le sapalai o le lalolagi ona o le US malulu i le 2021, ma fa'atupula'ia le fa'atauina atu i totonu o le atunu'u), o lo'o fa'amoemoe e fa'atupula'ia tele mai le tausaga talu ai.

Auala lona tolu: fa'atonuga o oloa

Vaʻavaʻai i le tulaga o tupe mama o ituaiga eseese o oloa, i tausaga talu ai nei, o le lelei o le paipa mea o paipa vai vevela tumau lelei, aemaise lava i le faaleleia o fale maketi manaoga tosoina faatosinaga, tupe mama vaega o le tusa ma le 25%, o nisi o pisinisi paipa mea tupe mama e maualuga atu. .Lona lua terpolymer polypropylene ata oloa oloa sili atu, o loo fai ma sui o Yanshan Petrochemical, ae o le manaoga maketi i le taimi nei le mautinoa, o tupe mama oloa e mafai ona 20% -26%, e le aofia ai nisi pisinisi oloa manuia sili atu.

I le 2021, Shanghai SECCO, Maoming Petrochemical, Baofeng Energy, Donghua Energy ma le tele o isi atinaʻe o loʻo faʻamalosia ma faʻatulagaina le gaosiga o mea manino.O tupe mama o mea manino e iloa e atinaʻe e maualuga atu, ma o le tupe mama o oloa e latalata ile 20%.

E le gata i lea, o mea e faʻafefeteina aʻafiaga faʻafefeteina maualuga, maualuga maualuga ma polypropylene tioata maualuga, palasitika faʻapipiʻi copolymer faʻafuaseʻi, palasitika tui puipui manifinifi ma mea faʻapitoa thermoforming e mafai ona oʻo atu i le 15% pe sili atu foi tupe mama.

I tausaga talu ai nei, o le atinaʻeina maualuga o le polypropylene faʻatonuga, metallocene polypropylene, maualuga faʻafefete malosi polypropylene, polypropylene mea faʻapitoa e le susu, polypropylene tioata maualuga maualuga, "tolu maualuga lua maualalo" polypropylene, ma isi.

O paipa vai vevela e masani lava o oloa sili ona aoga i le polypropylene alamanuia, ae o le maualuga pito maualuga o paipa vai vevela e sili atu ona aoga, ae faʻatapulaʻaina e tekinolosi gaosiga.O le gaosiga i totonu o le atunu'u o oloa polypropylene maualuga e fa'atapula'aina e ala i mea fa'atekonolosi.Tekinolosi ua mafua ai le le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga, lea ua avea ma mea taua e aʻafia ai le manuia o le gaosiga o le polypropylene.

Mo oloa faʻasalalau e pei o mea faʻapipiʻi masani ma mea faʻafefete maualalo, o tupe mama o oloa e tusa ma le 10-12%.O meafaitino ua liusuavai maualuga ua tele lava ina toe foi i le tulaga masani i tulaga o laina gaosiga i le 2021.

I le faʻaopopoga i mea faʻatekonolosi, o suiga i le faʻaaogaina o maketi e manaʻomia ai foʻi le gauai atili.I tausaga talu ai nei, o le suiga ma le toe faia o le faʻamaʻi ua aumaia ai le tele o suiga i le amio faʻatau maketi, ma e manaʻomia e le au faʻatau le faʻamautuina o le pulea maaleale o manaoga o tagata faatau ma le atinaʻeina malosi o auala maketi.

Auala 4: Fa'atasia le R&D ma le gaosiga ma tagata fa'atau i lalo

Sinopec, PetroChina, Wanhua Chemical ma isi pisinisi taʻutaʻua taʻutaʻua ua faʻavaeina le faiga o le galulue faʻatasi ma tagata faʻatau i lalo e atiaʻe oloa fou polyolefin.E tusa ai ma manaʻoga a tagata faʻatau, latou te faʻaleleia le faʻasologa o oloa ma faʻateleina le mautu o le lelei o oloa e faʻateleina ai le pipii o tagata faʻatau ma maua ai tupe mama lelei.

O nisi o pisinisi tumaoti o loʻo taumafai e tatala le faʻataʻitaʻiga uma o le filifili o alamanuia o luga ma lalo, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo fausia e Zhongjing Petrochemical se faʻataʻitaʻiga uma o filifili alamanuia mai propane, propylene, polypropylene ma polypropylene film.

src=http___cbu01.alicdn.com_img_ibank_2016_105_272_3388272501_1086072270.jpg&refer=http___cbu01.alicdn.webp

JinDun Chemicalua tuuto atu i le atinae ma le faaaogaina o monomers acrylate faapitoa ma vailaau lelei faapitoa o loo i ai fluorine.JinDun Chemical ua i OEM gaosi laau toto i Jiangsu, Anhui ma isi nofoaga ua galulue faatasi mo le tele o tausaga, tuuina atu lagolago sili atu mo le gaosiga masani auaunaga o vailaau faapitoa.JinDun O vailaʻau faʻamalosi i le fatuina o se 'au ma miti, faia o oloa ma le mamalu, faʻaeteete, malosi, ma alu uma e avea ma paaga faʻalagolago ma uo a tagata faʻatau!Taumafai e faimea fou kemikoloaumai se lumanai manuia i le lalolagi.


Taimi meli: Mati-13-2023