• NEBANNER

O Saudi Aramco o loʻo faʻatupeina tele i galuega faʻa-petrochemical i Saina

 

1.Saudi Aramco e teu faafaigaluega tele i galuega faumea i Saina

O Saudi Aramco, le kamupani gaosi suauu sili ona tele i le lalolagi, ua faʻateleina ana tupe faʻafaigaluega i Saina: ua faʻafaigaluegaina i Rongsheng Petrochemical, o se taʻutaʻua tumaoti faʻamamaina ma kemisi kamupani i Saina, i se tau tele, ma teu faʻafaigaluega i le fausiaina o se galuega faʻaleleia tele. i Panjin, lea e atagia atoatoa ai le talitonuina o Saudi Aramco i le atinaʻeina o le gaosiga o le petrochemical a Saina.

I le aso 27 o Mati, na faasilasila ai e Saudi Aramco ua uma ona sainia se maliliega e maua ai le 10% o sea i Rongsheng Petrochemical mo le US $ 3.6 piliona (e tusa ma le 24.6 piliona yuan).E taua le maitauina o Saudi Aramco na teu faʻafaigaluega i Rongsheng Petrochemical i le tau o le toeitiiti 90%.

O loʻo malamalama o Rongsheng Petrochemical ma Saudi Aramco o le a galulue faʻatasi i le faʻatauina o suauʻu mama, tuʻuina atu o mea mataʻutia, faʻatau atu vailaʻau, faʻatau oloa vailaʻau faʻamamaina, teuina o suauʻu mama ma fefaʻasoaaʻi tekinolosi.

E tusa ai ma le maliliega, o le a tuʻuina atu e Saudi Aramco le 480,000 paelo i le aso o le suauu mama i le Zhejiang Petrochemical Co., Ltd. (“Zhejiang Petrochemical”), o se lala o Rongsheng Petrochemical, mo se vaitaimi e 20 tausaga.

Saudi Aramco ma Rongsheng Petrochemical o loʻo i luga ma lalo ifo o le tasi ma le isi i totonu o pisinisi.I le avea ai o se tasi o le lalolagi sili ona tuʻufaʻatasia malosi ma kamupani vailaʻau, Saudi Aramco e masani lava ona auai i suʻesuʻega suauʻu, atinaʻe, gaosiga, faʻamamaina, felauaiga ma faʻatau.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le 2022, o le a 10.5239 miliona paelo le gaosiga o le suauʻu a Saudi i le aso, e tusa ma le 14.12% o le gaosiga o le suauʻu i le lalolagi atoa, ma le gaosiga o le suauu a Saudi Aramco o le a sili atu nai lo le 99% o le gaosiga o le suauʻu a Saudi.Rongsheng Petrochemical e masani ona auai i suʻesuʻega ma atinaʻe, gaosiga ma faʻatau atu o oloa suauʻu eseese, vailaʻau ma oloa polyester.I le taimi nei, o lo'o fa'agaoioia e le kamupani le fa'amama fa'ato'aga sili ona tele i le lalolagi o le Zhejiang Petrochemical's 40 miliona tone/tausaga fa'amamaina ma le tu'ufa'atasiga o vaila'au, ma o lo'o i ai le malosi tele o le gaosiga o le terephthalic acid (PTA), paraxylene (PX) ma isi vaila'au.O le mea autu autu o Rongsheng Petrochemical o le suauu mama na gaosia e Saudi Aramco.

Na taʻua e Mohammad Qahtani, sui peresitene sili o le pisinisi i lalo ifo o Saudi Aramco, o lenei fefaʻatauaiga o loʻo faʻaalia ai le faʻafaigaluegaina o le kamupani i Saina mo se taimi umi ma le faʻatuatuaina o faʻavae o pisinisi a Saina, ma folafola atu foi e tuʻuina atu le Zhejiang Petrochemical, o se tasi o kamupani sili ona taua a Saina. sapalai o suauu mama.

Naʻo le aso na muamua atu, i le aso 26 o Mati, na faʻasalalau ai foi e Saudi Aramco le faʻavaeina o se kamupani faʻapisinisi faʻatasi i Panjin City, Liaoning Province, loʻu atunuu, ma le fausiaina o se faʻamama tele ma vailaʻau.

O loʻo malamalama o Saudi Aramco, faʻatasi ai ma North Industries Group ma Panjin Xincheng Industrial Group, o le a fausia se vaega tele faʻamamaina ma vailaʻau tuʻufaʻatasia i Northeast Saina ma faʻatuina se kamupani faʻapisinisi faʻatasi e igoa Huajin Aramco Petrochemical Co., Ltd. O vaega e tolu. o le a umia le 30% o sea.%, 51% ma le 19%.O le pisinisi faʻatasi o le a fausia ai se faʻamamaina ma le gaosiga gafatia o le 300,000 paelo i le aso, o se vailaʻau vailaʻau ma le malosi o le 1.65 miliona tone i le tausaga o le ethylene ma le 2 miliona tone i le tausaga o le PX.O le poloketi o le a amata fausia i le kuata lona lua o lenei tausaga ma o loʻo faʻamoemoe e faʻatinoina atoatoa i le 2026.

Fai mai Mohammad Qahtani: “O lenei poloketi taua o le a lagolagoina le faatupulaia o manaoga o Saina mo suauu ma vailaau.Ose fa'ailoga taua tele lea i le fa'aauauina pea o le fa'alauteleina o ta'iala i totonu o Saina ma tua atu, ma o se vaega o le fa'atupula'ia o mana'oga mo petrochemicals i le lalolagi atoa.malosi fa'atauva'a taua."

I le aso 26 o Mati, na sainia ai foʻi e Saudi Aramco se faʻamaumauga o le galulue faʻatasi ma le Malo o Tagata o Guangdong Province.O lo'o tu'uina mai e le fa'amaumauga se fa'avae mo le galulue fa'atasi e su'esu'e avanoa fa'afaigaluega i vaega eseese, e aofia ai le malosi.

Amin Nasser, Peresitene ma Pule Sili o Saudi Aramco, fai mai o Saudi Aramco ma Guangdong o loʻo i ai le avanoa lautele o le galulue faʻatasi i le petrochemical field, mea fou ma atinaʻe faʻalauiloa, ma o loʻo naunau e faʻamalosia le galulue faʻatasi i le petrochemical, hydrogen energy, ammonia energy ma isi vaega e lagolago le atinaʻeina o Guangdong O se pisinisi faʻaonaponei faʻaonaponei ma sili atu ona gafataulimaina e ausia ai le manuia ma le manumalo i le va o Saudi Aramco, Saina ma Guangdong.

a529028a59dda286bae74560c8099a32

2.Dusty vaaiga mo US olefins maketi

I le mae'a ai o le vevesi o le amataga i le 2023, o lo'o fa'aauau pea ona pulea le tele o sapalai i maketi US ethylene, propylene ma le butadiene.I le va'ai atu i luma, na fai mai sui auai o maketi ole US ole faatupulaia le le mautonu i le maketi ua faanenefu ai le vaaiga.

O le US olefins value chain o loʻo i ai i se tulaga le mautonu ona o le faʻagesegese o le tamaoaiga, o le siʻitia o tului ma le tau o le tau o loʻo faʻaitiitia ai le manaʻoga mo palasitika tumau.O loʻo faʻaauau pea le tulaga i le Q4 2022. O lenei tulaga le mautonu lautele o loʻo atagia i tau US mo le ethylene, propylene ma le butadiene i le amataga o le 2023, lea e paʻu i maketi uma pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2022, e atagia ai le vaivai o manaʻoga faavae.E tusa ai ma faʻamaumauga a le S&P Global Commodity Watch, i le ogatotonu o Fepuari, o le US spot price of ethylene e 29.25 sene/lb (FOB US Gulf of Mexico), i luga 3% mai Ianuari, ae paʻu i lalo 42% mai Fepuari 2022.

E tusa ai ma le au fai maketi i totonu o le Iunaite Setete, o tulaga o gaosiga ma le tapunia o fale e leʻi fuafuaina ua faʻalavelaveina faʻavae maketi, faʻatupuina se paleni le mautu i le va o le faʻaitiitia o le sapalai ma le faʻaletonu o manaʻoga i nisi o pisinisi.O lenei malosi na matua manino lava i le US propylene maketi, lea e lua o le tolu propane dehydrogenation (PDH) laau i totonu o le US na tapunia e aunoa ma se faʻatulagaina ia Fepuari.O tau a Amerika mo polymer-grade propylene na si'itia i le 23% i le masina i le 50.25 sene/lb ex-quad, Fagaloa o Mekisiko, fa'amalosia e le tele o sapalai.O le le mautonu e le o se mea tulaga ese i le US, faatasi ai ma le le paleni i le sapalai ma le manaʻoga faavae o loʻo lafoaʻi ai foi se ata i luga o maketi o le olefins Europa ma Asia i le amataga o le 2023. O loʻo faʻamoemoeina le au maketi a le US i suiga tetele i faavae o le lalolagi e suia ai le le mautonu o loʻo iai nei.

E ui lava i lea, o kamupani a Amerika e sili atu le mafuaʻaga e faʻamoemoeina ai nai lo a latou tupulaga i fafo pe a oʻo mai i faʻalavelave i luga, ona o le ethane ma le propane, o meaʻai autu mo le gaosiga ole olefins a Amerika, ua faʻaalia pea le sili atu o le tauvaga tau nai lo le naphtha.O le Naphtha o le mea'ai ole olefin autu i Asia ma Europa.Ua faailoa mai e kamupani Asia le taua o le US feedstock manuia i le lalolagi ole olefins flows, ua maua ai e le au faatau a Amerika le sili atu ona fetuutuunai i le auina atu i fafo.

I le faaopoopo atu i le tamaoaiga o le tamaoaiga ma le tau o le tau, o manaoga vaivai mai tagata faatau i le maketi o le polymer i lalo o le maketi o loʻo faʻafefe ai le US olefin market, ma faʻateleina ai le tele o le olefins.A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le malosi o le polymer i le lalolagi, o le tele o sapalai o le a avea ma fa'afitauli umi mo kamupani a Amerika.

E le gata i lea, o tulaga leaga o le tau ua faʻamalosia ai foi le au gaosi oloa a Amerika, ma se puʻupuʻu malulu i le faaiuga o Tesema ma le asiosio i le Houston Shipping Channel ia Ianuari e aʻafia ai fale olefins ma le gaosiga i lalo i le US Gulf Coast.I totonu o se itulagi ua taia e afā mo le tele o tausaga, o sea mea na tupu e mafai ona faʻateleina ai le le mautonu o maketi ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o maketi ma atinaʻe tetele.E ui o ia mea na tutupu e ono faʻatapulaʻaina le aʻafiaga vave i tau, e mafai ona faʻateleina tau o le malosi i le taimi mulimuli ane, faʻapipiʻi pito ma faʻalauteleina le va i le va o faʻamoemoega tau i le va o tagata faʻatau ma tagata faʻatau i totonu o le alamanuia.Ona o le le mautinoa o le vaʻaiga mo le vaega o totoe o le 2023 ma tua atu, na tuʻuina atu e le au fai maketi se faʻalauteleina o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o le agai i luma o maketi.O le tele o sapalai i le lalolagi e mafai ona faʻateleina ai le le atoatoa ona o manaoga mai tagata faʻatau e faʻamoemoe e tumau pea le vaivai i se taimi lata mai.

I le taimi nei, o loʻo iloiloina e le American Enterprise Products Partners se masi ausa fou e 2 miliona tone/tausaga i Texas, ae o le Energy Transfer o loʻo mafaufau e fausia se fale e 2.4 miliona tone/tausaga lea o le a faʻaogaina ai le faʻaogaina o le vai. .E le'i faia e le kamupani se faaiuga fa'ai'uga fa'afaigaluega i luga o poloketi.Fai mai le Pulega o le Energy Transfer ua taofia tagata faatau i masina talu ai ona o popolega tau tamaoaiga.

E le gata i lea, o le 750,000-ton / tausaga le PDH plant o loʻo fausia e le Enterprise Products Partnership i Texas ua fuafua e amata gaosiga i le kuata lona lua o le 2023, faʻateleina le malosi o le PDH i le Iunaite Setete i le 3 miliona tone / tausaga.O loʻo fuafua le kamupani e faʻalautele lona 1 miliona mita / tausaga ethylene e mafai ona auina atu i fafo i le 50% i le afa lona lua o le 2023 ma le isi 50% i le 2025. O lenei mea o le a faʻateleina ai le US ethylene i le maketi o le lalolagi.

5d225608a1c74b55865ef281337a2be8

JIN DUN CHEMIKAua fausia se faavae (meth) acrylic monomer gaosiga faapitoa i le itumalo ZHEJIANG.O lenei mea e mautinoa ai le tuʻuina atu o le HEMA, HPMA, HEA, HPA, GMA ma le maualuga maualuga.O a tatou monomers acrylate fa'apitoa e fa'aaogaina lautele mo resins acrylic thermosetting, polymers emulsion crosslinkable, fa'apipi'i acrylate anaerobic, fa'apipi'i acrylate e lua-vaega, fa'apipi'i acrylate solvent, fa'apipi'i acrylate emulsion, sui fa'auma pepa ma vali resins acrylic i adhesive.We ua atiina ae foi le fou. ma fa'apitoa (meth) monomers acrylic ma mea e maua mai.E pei o le fluorinated acrylate monomers, E mafai ona faʻaaogaina lautele i le faʻapipiʻiina o sui tulaga, vali, inks, resins photosensitive, mea faʻapipiʻi, togafitiga fiber, modifier mo palasitika poʻo le paʻu fanua.O loʻo matou faʻamoemoe e avea ma kamupani pito i luga i le fanua omonomers acrylate faapitoa, e fa'asoa atu lo tatou poto masani i oloa sili atu ona lelei ma auaunaga fa'apolofesa.


Taimi meli: Mati-30-2023