• NEBANNER

Top 10 tala fou o pisinisi faʻava-o-malo i le 2022

 

O le feteenaiga a Rusia-Uzbekistan na mafua ai le faaletonu o le malosi

I le aso 24 o Fepuari, 2022, o le feteenaiga a Rusia-Uzbekistan, lea na tumau mo le valu tausaga, na faafuasei ona faateteleina.Mulimuli ane, o atunuu i sisifo na amata ona tuʻuina atu faʻasalaga ogaoga i luga o Rusia, lea na mafua ai le paʻu vave o le lalolagi i le tele o faʻalavelave.I le amataga o le faʻateleina o le feteʻenaʻiga, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malosi o le lalolagi na tupu.Faatasi ai ma i latou, o le malosi o le malosi i Europa e sili ona taua.Aʻo leʻi faʻateleina le feteʻenaʻiga a Rusia-Uzbekistan, o le malosi o Europa na faʻalagolago tele i oloa faʻatau atu a Rusia.Ia Mati 2022, i lalo o le faatosinaga a Rusia-Uzbekistan feteʻenaʻiga, tau o le tamaoaiga ma isi mea e tele, o le malosi o Europa na faʻalavelaveina, ma le tele o faʻamatalaga taua o tau o oloa e pei o le tau o le suauʻu faavaomalo, tau o le kesi masani a Europa, ma le tau eletise o le tele o Europa. ‘ua fa‘ateleina fo‘i nu‘u, ma ‘ua o‘o i le tumutumuga i ulua‘i aso e sefulu o le masina.
O le faʻalavelave malosi a Europa, lea e leʻi foia, o loʻo i ai se luʻitau tele i le puipuiga o le malosi o Europa, faʻalavelave faʻalavelave i le faagasologa o le suiga o le malosi i Europa, ma mafua ai se faʻalavelave tele i le atinaʻeina o pisinisi kemisi Europa.

Na maualuga le tau o le suauu ma le kesi faavaomalo

O se tasi o taunuuga tuusao o le feteenaiga a Rusia-Uzbekistan o le maketi o le suauu ma le kesi i le 2022 o le a pei o se "roller coaster", faatasi ai ma luga ma lalo i le tausaga atoa, e matua aafia ai le maketi o vailaau.
I le maketi o le kesi faanatura, ia Mati ma Setema 2022, o le "leai" o le kesi masani a Rusia na faʻamalosia ai atunuu Europa e faʻamalosi mo le kasa masani faʻafefe (LNG) i le lalolagi.O Iapani, Korea i Saute ma isi atunuu o loʻo faʻaulufaleina mai le LNG na faʻavavevave a latou kesi, ma e le lava le maketi o le LNG.Ae ui i lea, faatasi ai ma le maeʻa o le kesi faalenatura faʻasao i Europa ma le mafanafana o le taumalulu i Europa, o le tau o le LNG i le lalolagi atoa ma le tau o le kesi faʻalenatura na paʻu i lalo ia Tesema 2022.
I le maketi suauʻu, o tagata autu o le maketi o loʻo faʻagasolo pea.O le OPEC + faʻaitiitiga faʻaitiitiga soʻotaga na taʻitaʻia e Saudi Arabia na faia le filifiliga muamua e faʻateleina le gaosiga mo le taimi muamua i le lua tausaga i le fonotaga faʻaitiitiga masani o le gaosiga ia Iuni 2022. faiga faavae.I le taimi lava e tasi, na faʻasalalau ai e le Iunaite Setete le faʻatagaina o suauʻu faʻaagaaga ma oʻo ai i se maliliega ma isi sui o le OECD e faʻamatuʻu faʻaagaga suauu.O le tau o le suauʻu faavaomalo na siʻitia i luga i le tulaga maualuga talu mai le 2008 i le amataga o Mati 2022, ma faʻamautu ina ua maeʻa le maualuga maualuga o le faʻamalosia i le kuata lona lua o le 2022. i le faaiuga o Novema 2022, na pa'ū i le tulaga o Fepuari o le tausaga lava lea.

 

d788d43f8794a4c22ba2bc2b03f41bd5ad6e3928

 

O pisinisi su'esu'e fa'ale-malo ua alu ese mai le maketi a Rusia

Faatasi ai ma le faateleina o le feteenaiga a Rusia-Uzbekistan, na filifili le tele o kamupani petrochemical i sisifo e alu ese mai le maketi a Rusia i tulaga o le faatauina atu ma le gaosiga i le tau o le tele o gau.
I totonu o pisinisi suauʻu, o le aofaʻi o tupe gau na mafatia ai le alamanuia e oʻo atu i le US $ 40.17 piliona, lea o le BP na sili ona tele.O isi pisinisi, e pei o Shell, na leiloa pe tusa ma le US $ 3.9 piliona ina ua latou o ese mai Rusia.
I le taimi lava e tasi, o pisinisi faʻavaomalo i le vailaʻau vailaʻau na alu ese mai le maketi a Rusia i se fua tele.E aofia ai le BASF, Dow, DuPont, Solvay, Klein, ma isi.

O le faʻalavelave faʻaleagaina o le lalolagi ua faʻateleina

Faatasi ai ma le faateleina o le feteenaiga a Rusia-Uzbekistan, ua siitia le tau o le kesi faalenatura ma ua puupuu le sapalai, ma ua afaina foi le tau o le ammonia synthetic ma le nitrogen fertilizer e faavae i luga o le kasa masani.E le gata i lea, talu ai o Rusia ma Belarus o ni tagata faʻatau oloa taua i le lalolagi, o le tau o le potash fertilizer o loʻo tumau pea le maualuga pe a maeʻa faʻasalaga.E leʻi umi talu ona faʻateleina le feteʻenaʻiga a Rusia-Uzbekistan, na sosoʻo ai foʻi le faʻalavelave faʻaleagaina o le lalolagi.
Ina ua maeʻa le faʻateleina o le feteʻenaʻiga a Rusia-Uzbekistan, na tumau pea le maualuga o le tau o fetilaisa i le lalolagi mai le faaiuga o Mati e oʻo ia Aperila 2022, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻalavelave faʻafefe i le faʻalauteleina o le gaosiga o fetilaisa i le Iunaite Setete, Kanata ma isi atunuu o loʻo gaosia.Ae ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei, e leʻi faʻateʻaina le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lalolagi, ma o loʻo tapunia pea le tele o fale gaosi oloa i Europa.O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lalolagi ua matua faʻalavelaveina ai le gaosiga masani o faʻatoʻaga i Europa, Asia i Saute, Aferika ma Amerika i Saute, faʻamalosia atunuu o loʻo aʻafia e faʻaalu le maualuga o tau e faʻapupulaina ai fetilaisa, ma saofagā le sao i le tau o le lalolagi.

O le puipuia ma le puleaina o le filogia o palasitisi e aumaia ai se taimi o le talafaasolopito

I le aso 2 o Mati, 2022 i le taimi i le lotoifale, i le toe amataina o le Fonotaga Lona Lima a Malo Aufaatasi o le Siosiomaga, na faia i Nairobi, na faamaonia ai e sui mai atunuu e 175 se iugafono iloga, le Resolution on Ending Plastic Pollution (Draft).O le taimi muamua lea ua maua ai se maliliega a le lalolagi faavaomalo i le taofiofia o le faʻafitauli o le palasitika ua faʻateleina.E ui lava e leʻi tuʻuina atu e le iugafono se fuafuaga faʻapitoa e puipuia ai le filogia o palasitisi, ae o se mea taua tele i le tali atu a le lalolagi lautele i le faʻafitauli o le filogia o palasitisi.
Mulimuli ane, i le aso 28 o Novema, 2022, na faia ai e sui o le silia ma le 190 atunuu ma itulagi le uluai feutagaiga a le malo i le puleaina o le filogia o palasitisi i Cape Ester, ma tuu i luga o le lisi o mataupu le pulega o le filogia o palasitisi faavaomalo.

 

W020211130539700917115

Na ausia e kamupani suau'u ni tupe maua maualuga

Ona o le siisii ​​tele o tau o suauʻu faavaomalo, ua toe maua ai e kamupani suauʻu a le lalolagi ni polofiti ofoofogia i le kuata muamua e tolu o le 2022, ina ua faʻasalalau faʻamaumauga.
Mo se faʻataʻitaʻiga, na ausia e ExxonMobil se faʻamaumauga faʻamaumau i le kuata lona tolu o le 2022, faʻatasi ai ma se tupe maua mama o le 19.66 piliona US tala, sili atu nai lo le faaluaina o tupe maua o le vaitaimi tutusa i le 2021. Na ausia e Chevron se tupe mama e US $ 11.23 piliona i le kuata lona tolu o 2022, latalata i le faʻamaumauga o tupe mama o le kuata talu ai.O Saudi Aramco o le a avea foi ma kamupani sili ona tele i le lalolagi i le tau o maketi i le 2022.
O kamupani suauʻu e tele a latou tupe maua ua tosina atu i ai le lalolagi.Aemaise lava i le tulaga o le suiga o le malosi o le lalolagi ua poloka e le malosi o le malosi, o le tele o tupe mama na faia e le alamanuia o le malosi o le fossil na mafua ai felafolafoaiga faigata.O le tele o atunuu o loʻo fuafua e tuʻuina atu se lafoga faʻafuaseʻi i luga o tupe mama a le kamupani suauʻu.

O pisinisi fa'avaomalo e mamafa tele i le maketi a Saina

I le aso 6 o Setema, 2022, na faia ai e le BASF se sauniga mo le fausiaina ma le gaosiga o le seti muamua o masini i totonu o le BASF (Guangdong) tuʻufaʻatasia faavae faʻapipiʻiina e le BASF i Zhanjiang, Guangdong.BASF (Guangdong) faʻapipiʻi faʻavae sa avea pea ma taulaiga o le gauai.A maeʻa ona tuʻuina aloaia le iunite muamua, o le a faʻateleina e le BASF le gaosiga o 60000 tons / tausaga o palasitika faʻainisinia faʻaleleia, lea e mafai ona faʻafetaui le faʻatupulaia o manaoga o tagata faʻatau, aemaise lava i fanua o taavale ma mea faʻaeletoroni.O le isi seti o meafaigaluega mo le gaosia o le polyurethane thermoplastic o le a faʻaaogaina i le 2023. I le vaega mulimuli o le poloketi, o le a faʻalauteleina le tele o masini i lalo.
I le 2022, i le tulaga o le faʻalavelave malosi o le lalolagi ma le tau o le tamaoaiga, na faʻaauau pea ona galulue pisinisi faʻavaomalo i Saina.I le faʻaopoopoga i le BASF, o pisinisi faʻapisinisi faʻavaomalo e pei o ExxonMobil, INVIDIA ma Saudi Aramco o loʻo faʻateleina a latou tupe teufaafaigaluega i Saina.I le feagai ai ma le vevesi ma suiga i le lalolagi, ua fai mai pisinisi faʻavaomalo latou te naunau e avea ma tagata faʻatau tupe i Saina ma o le a latou atinaʻe mausali i le maketi a Saina ma sini umi.

O loʻo faʻaitiitia nei le gaosiga o le gaosiga o vailaʻau a Europa

Ia Oketopa 2022, ina ua maualuga le tau o le suauʻu ma le kesi i Europa ma sa sili ona utiuti le sapalai, na feagai le pisinisi vailaʻau a Europa ma faʻafitauli faʻaletonu e leʻi tupu muamua.O le maualuga o tau o le malosi ua siitia ai le tau o gaosiga o pisinisi a Europa, ma e le lava le malosi i le gaosiga o gaosiga.O nisi oloa e leai ni mea taua, e oʻo atu ai i le faʻaiʻuga lautele a Europa vailaʻau tetele e faʻaititia pe taofi le gaosiga.Faatasi ai ma i latou o loʻo iai ni vailaʻau faʻavaomalo faʻavaomalo e pei o Dow, Costron, BASF ma Longsheng.
Mo se faʻataʻitaʻiga, na filifili le BASF e taofi le gaosiga o le ammonia gaosia ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi masani a le Ludwigsport plant.Aofa'i Malosiaga, Costron ma isi pisinisi na filifili e tapunia nisi laina gaosiga.

Malo fetuutuunai fuafuaga tau malosiaga

I le 2022, o le a feagai le lalolagi ma le luʻitau o le faʻapipiʻiina o filifili, o le gaosiga o gaosiga o fale gaosi oloa o le a faʻalavelaveina, o fefaʻatauaiga o felauaiga o le a tuai, ma o le tau o le malosi o le a maualuga.O lenei mea na mafua ai le malosi o le matagi ma le faʻapipiʻiina o le photovoltaic i le tele o atunuu e itiiti ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina.I le taimi lava e tasi, faʻalavelaveina e le faʻafitauli o le malosi, o le tele o atunuʻu na amata ona sailia le faʻatuatuaina o le malosi faʻafuaseʻi.I lenei tulaga, ua poloka le suiga o le malosi o le lalolagi.I Europa, ona o le faʻafitauli o le malosi ma le tau o le malosi fou, na amata ai ona toe faʻaaogaina e le tele o atunuʻu le koale e avea ma punaoa malosi.
Ae i le taimi lava e tasi, o le suiga o le malosi o le lalolagi o loʻo agai pea i luma.E tusa ai ma le lipoti a le International Energy Agency, ona o le tele ma le tele o atunuu ua amata ona faatelevaveina le suiga o le malosi, ua ulufale atu le alamanuia o le malosi mama o le lalolagi i se vaitaimi o le televave o atinae, ma o le gaosiga o malosiaga faafouina e faamoemoe e siitia i le 20% i le 2022. O le tuputupu aʻe o le gaosiga o le carbon dioxide i le lalolagi i le 2022 e faʻamoemoe e faʻaitiitia mai le 4% i le 2021 i le 1%.

Na sau le faiga muamua o le tau o le kaponi i le lalolagi

I le aso 18 o Tesema, 2022, na malilie ai le Palemene Europa ma sui o le EU e toe fuataʻi atoatoa le maketi kasa a le EU, e aofia ai le faʻaofiina o tau o carbon.E tusa ai ma le fuafuaga o le toe fuataʻiga, o le EU o le a faʻatulafonoina le tau o le carbon mai le 2026, ma faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga mai ia Oketopa 2023 e oʻo i le faaiuga o Tesema 2025. I lena taimi, o le a tuʻuina atu le tau o le carbon i luga o tagata faʻaulufale mai fafo.I totonu o pisinisi kemisi, o le a avea le fetilaisa ma pisinisi laiti muamua e fa'ae'eina le tau o le carbon.

JinDun Chemicalua tuuto atu i le atinae ma le faaaogaina o monomers acrylate faapitoa ma vailaau lelei faapitoa o loo i ai fluorine.JinDun Chemical ua i OEM gaosi laau toto i Jiangsu, Anhui ma isi nofoaga ua galulue faatasi mo le tele o tausaga, tuuina atu lagolago sili atu mo le gaosiga masani auaunaga o vailaau faapitoa.JinDun O vailaʻau faʻamalosi i le fatuina o se 'au ma miti, faia o oloa ma le mamalu, faʻaeteete, malosi, ma alu uma e avea ma paaga faʻalagolago ma uo a tagata faʻatau!Taumafai e faimea fou kemikoloaumai se lumanai manuia i le lalolagi.


Taimi meli: Ian-28-2023